17 видов Цитамини
Какви Цитамини са необходими именно за Вас?

Тест по подбор на Цитамини

За да подберете лесно и правилно препоръчителните за Вашето здраве Цитамини, може да преминете теста от 27 прости въпроса.

Преминете теста (ще се отвори нова страница)
Преминете тест
 

Епифамин - биорегулатор на епифизата

Още изгледи

Епифамин - биорегулатор на епифизата - нормализира работата на епифизната жлеза

Дайте първото мнение за този продукт

Product Code: Епифамин - биорегулатор на епифизата

Коригира и подобрява работата на хормоналната и имунната система, нормализира съня и будността, има антиоксидантно действие.


Продукт: 40 таблетки в опаковка

При поръчка на 3 продукта доставката е безплатна

Значението на епифизата като жлеза с вътрешна секреция е изключително висока. Епифизния хормон - мелатонин има широк спектър на въздействие върху функциите на различните системи на организма (антиоксидантна, хормонална, съдова). С участието на епифизната жлеза се извършва регулирането на цикличните ритми в организма, мелатонина има пряк ефект върху съня, глюкозния метаболизъм, съдовия тонус и липидния обмен. При подтискането на функциите на епифизната жлеза произхождат значително активиране на инволюционните процеси, което води до ускорено стареене на организма, така че за коригиране и предотвратяване на нарушения на епифизната жлеза, появяващи се при различни заболявания, е разработен "Eпифамин".

  • Допринася за системно нормализиране на хормоналния обмен, има положителен ефект върху метаболизма и имунитета, особенно ефективен след лъчева и химиотерапия.
  • Възстановява нормалното ниво на синтеза на хормона мелатонин, оказва антиоксидантно действие и предпазва от преждевременно стареене на организма.
  • Нормализира съня и будноста. Полезен против безсъние
  • Препоръчва се при възрастните хора, за системно поддържане функциите на ендокринната система.

Дозиране: 1-3 таблетки 2-3 пъти на ден, 10-15 минути преди хранене, запива се с вода, да не се дъвче.

Курс: 10-14 дни. Втори курс по съвет на лекар.

Противопоказанияиндивидуална непоносимост към някой от компонентите, бременност, кърмене.

"Eпифамин" е получен от епифизната жлеза на едър рогат добитък и представлява комплекс от белтъчини и нуклеопротеиди, който действа избирателно върху клетките на епифизната жлеза, спомага за регулирането на хормоналните процеси, както и за корекция на имунната система и съсирването на кръвта.

Клиничните изследвания на "Eпифамин" са проведени върху 167 пациенти с физиогенна астения, тежки прояви на менопаузата при жените, дисхормонална миокардиодистрофия, както и при пациенти с онкологически заболявания по време на лъчетерапия и химиотерапия.

Оценка на ефективността на изсползването на "Eпифамин" са направени въз основа на динамиката на субективните оплаквания и обективните показатели за лабораторни и инструментални изследвания, както и специални методи за мониторинг на състоянието на психо-емоционалната сфера.

Според резултатите от използването на "Eпифамин" за лечение на физиогенна астения е установена неговата висока ефективност при облекчаване на астеноневротическите симптоми. Добър терапевтичен ефект от приемането на "Eпифамин" е показан при пациенти с цефалгичен синдром, системни признаци на световъртеж, и емоционална нестабилност. При приемането на "Eпифамин" заедно с "Вазаламин" е бил отбелязан изглаждащ ефект върху псевдобулбарните симптоми при пациенти с остри усложнения на мозъчното кръвообращение.

В хода на изследването на приемането на "Епифамин» при пациентите с дисхормонална миокардиодистрофия се е установило намаляване на количеството и намаляване на интензивността на кардиологичните пристъпи, повишаване на работоспособността и нормализиране на психо- емоционалното състояние, положителна динамика на параметрите на ЕКГ. В резултат на проведените изследвания е установено коригиращо действие на "Eпифамин" на хормоналния обмен, което допринесло за нормализиране на метаболизма на миокарда. Изразения клиничен ефект дава съвместно изсползване на "Eпифамин" с "Oварамин" при корекция преди климактерически нарушения.

"Eпифамин" също така използвали в комплексна терапия при онкоболни, главно в хормоно-зависими тумори, на фона на постоянна левкопения и лимфоцитопения развиваща се след химио и лъчетерапия. "Eпифамин" приемали за стимулиране на имунната и хемопоеза и за подготвка за последващо комплексно лечение. Мнозинството от пациентите, които са изследвани преди приемането на препарата, веднага след завършване на приема след 20-30 дни след това в периферната кръв е наблюдавано значително увеличение на общия брой на лимфоцитите и Т-лимфоцити в кръвта, както и подобряване на функционална активност на Т-клетките. По време на приемане на препарата пациенти са съобщили за подобряване на мускулния тонус и подобряване на апетита.

Резултатите от приемането на "Eпифамин" заедно с "Гепатамин", "Панкрамин" и "Ренисамин" при онкоболни пациенти , подложени на лъчева и химиотерапия, показват, че изсползването на "Eпифамин" подобряват общото здраве, хематологичните и имунологичните параметри, които от своя страна предотвратяват развитието на инфекции и други усложнения, както и подобряват качеството на живот при тези пациенти.

"Eпифамин" се препоръчва за нормализиране на хормоналния обмен, регулирането на имунитета в различни форми на нарушения (включително и след лъчева и химиотерапия), препоръчва се при възрастните, за поддържането функциите на ендокринната система и епифизната жлеза.

Показания:

Нарушения на хормоналния обмен и епифизата, десинхроноза, последиците от травми и съдови заболявания на нервната система, дисхормонална миокардиодистрофия, нарушен глюкозен метаболизъм и мазнини, онкологични заболявания, за ускорение на инволюционите процеси, след екстремни натоварвания и стрес против безсъние.

 

СертификатСертификат

Химически състав и хранителна стойност «Епифамина»
Хранителни вещества, % Витамини, мг/кг
Белтъчини 63,8
Мазнини 13,7
Въглехидрати < 0,01
Пепел 9,12
Влага
11,6
Тиамин (B1) 0,08
Рибофлавин (В2) 0,01
Ниацин (РР) 1,93
Ретинол (А) 0,02
?-Токоферол (Е) 0,11
Енергиина стойност, ккал/100 г 389,0
Минерални вещества, мг/г Аминокиселини, нмол/мг
Алуминий 0,037
Кобалт < 0,00034
Мед 0,022
Желязо 0,88
Магнезий 1,0
Калций 1,5
Калий 0,19
Натрий 36,0
Манган 0,01
Молибден 0,00042
Фосфор 7,5
Сяра 10,0
Цинк 0,82
Олово 0
Кадмий 0
Аспарагинова киселина 475
Треонин 254
Серин 292
Глутаминова киселина 854
Пролин 387
Глицин 400
Аланин 448
Валин 285
Метионин 114
Изолевцин 214
Левцин 518
Тирозин 146
Фенилаланин 202
Хистидин 133
Лизин 338
Аргинин 304

Мнения на клиент

Напишете своето собствено мнение

Как ще гласувате за този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена