17 видов Цитамини
Какви Цитамини са необходими именно за Вас?

Тест по подбор на Цитамини

За да подберете лесно и правилно препоръчителните за Вашето здраве Цитамини, може да преминете теста от 27 прости въпроса.

Преминете теста (ще се отвори нова страница)
Преминете тест
 

Офталамин - биорегулатор на органите на зрението

Още изгледи

Офталамин - биорегулатор на органите на зрението - при болест на очите

Дайте първото мнение за този продукт

Product Code: Офталамин - биорегулатор на органите на зрението

Допринася за нормализиране и подобряване на зрителната функция при различни нарушения, препоръчва се при значително зрително натоварване.


Продукт: 40 таблетки в опаковка

При поръчка на 3 продукта доставката е безплатна

Болест на очите и травми с различна етиология са често срещани сред населението и представляват сериозен проблем, доколкото в значителна степен ограничават дееспособноста на болния и често водят до инвалидност. Традиционните методи за лечение на очни заболявания не винаги имат патогенетична ориентация, защото често се фокусират върху цялостното подобряване на трофиката на очите. Ето защо, в много случаи клиничният ефект се оказва, нестабилен, патологичните процеси прогресират, в крайна сметка водят до загуба на зрението . За коригиране и предотвратяване на патологични изменения при болест на очите е разработен "Офталамин".

  • Притежава селективен ефект върху клетъчната структура на различните части на окото и помага за възстановяване на нарушените функции на органите на зрението.
  • Допринася за нормализиране на функциите на зрението при дегенеративни заболявания на ретината, роговицата, диабетна ретинопатия, наранявания на очите, и след очни операции.
  • Необходим и полезен при значително зрително натоварване (напрежение офис работа, компютърни оператори, шофьори).
  • Препоръчва се за поддържане функциите на зрението при пациенти в напреднала възраст.

Дозиране: 1-3 таблетки 2-3 пъти на ден, 10-15 минути преди хранене, запива се с вода, да не се дъвче.

Курс: 10-14 дни. Втори курс от 3-6 месеца.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към някой от компонентите, бременност, кърмене.

Компонентите на "Офталамин" са извлечени от очните тъкани на едър рогат добитък, представляват комплекс от белтъчини и нуклеопротеиди, който действа селективно върху клетъчната структура на различните части на окото, което помага да се ускори възстановяването на нарушените функции на зрението...

Клиничните изпитания на "Офталамин" са били проведени при 198 пациенти с очни заболявания, които включват дегенеративни заболявания на ретината с различна етиология и посттравматичен ендотелиално-епителиални дистрофии на роговицата.

Ефективноста на «Офталамина» са оценявали по субективни и обективни показатели. Всички пациенти преди и след курса на лечението са били изследвани по комплексно клинична програма, която включва методи позволяващи да се оцени нарушението на зрителните функции характеристики, скорост на кръвотока, състоянието на външните и вътрешните слоеве на ретината, характеристика на пигментния епител на ретината. Изследвано е остротата и широчината на зрителните полета, тъмна адаптация, вътреочно налягане,провеждано е биомикроскопия на предния сегмент на окото и дълбоко оптични среди, стереоофталмоскопия, директна офталмоскопия. Освен това се е използвало : визоконтрастометрия, статична и многократна централна периметрия, изследване на цветоусещане и флуоресцентна ангиография на очните дъна.

При оценката на клинико-физиологичните показатели при болните с дегенеративни заболявания на ретината са били открити промени във всички части на очната ябълка (ирис, леща, стъкловидното тяло, зрителния нерв), което показва, генерализиранан характер на патологичния процес с тенденция до прогресия.

В резултат на проведените изследвания е установено , че при изсползването на "Офталамин" максималния терапевтичен ефект се е наблюдавал при пациенти в ранните етапи на дегенеративните промени на ретината, което се е характеризирало с повишена острота и разширено поле на зрението (разширяване на периферните граници).

Приемането на "Офталамин" при посттравматични нарушения на роговицата спомага за ускорено възстановяване на целостта на епителния слой на роговицата и подобряване на зрителната острота. При неусложнени процеси на възстановяване при пациенти настъпвало пълно възстановяване с изчезването на феномените на блефароспазъм, фотофобия, и окончателно оформяне на роговицата . Приемането на "Офталамин" в следоперативния период при пациенти с частично разрушение на роговицата е позволило да се избегне инфекциозни усложнения и за постигане на бързо и устойчиво присаждане на роговичния трансплантант, съкращаване на времето на лечение в сравнение със стандартизираните схеми за лечение.

"Офталамин" се препоръчва да се използва в комплексна терапия, за да се ускори възстановяването на функцията на окото при различни наранявания, болест на очите, включително и дегенеративни заболявания на ретината, диабетна ретинопатия, и посттравматична дистрофия на роговицата, както и при възрастните хора за поддържане функциите на органите на зрението.

Показания:

Очни травми, болест на очите и последиците от тях, заболявания на роговицата, дегенеративни промени в ретината, преди и след очни операции, както и по време  на очни операции, диабетна ретинопатия.

 

СертификатСертификат

Химически състав и хранителна стойност «Офталамина»
Хранителни вещества, % Витамини, мг/кг
Белтъчини 75,9
Мазнини 0,2
Въглехидрати 1,1
Пепел 9,1
Влага
13,7
Тиамин (B1) 0,93
Рибофлавин (В2) 0,2
Ниацин (РР) 3,85
Ретинол (А) 0,17
?-Токоферол (Е) 0,11
Енергиина стойност, ккал/100 г 309,8
Минерални вещества, мг/г Аминокиселини, нмол/мг
Алуминий 0,0026
Кобалт < 0,00034
Мед 0,0047
Желязо 0,16
Магнезий 0,72
Калций 0,1
Калий 0,19
Натрий 35,0
Манган 0,00046
Молибден 0,0015
Фосфор < 0,02
Сяра 8,9
Цинк 12,5
Олово 0
Кадмий 0
Аспарагинова киселина 636
Треонин 198
Серин 486
Глутаминова киселина 946
Пролин 538
Глицин 531
Аланин 298
Валин 414
Метионин 137
Изолевцин 270
Левцин 515
Тирозин 278
Фенилаланин 397
Хистидин 246
Лизин 319
Аргинин 521

Мнения на клиент

Напишете своето собствено мнение

Как ще гласувате за този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена