17 видов Цитамини
Какви Цитамини са необходими именно за Вас?

Тест по подбор на Цитамини

За да подберете лесно и правилно препоръчителните за Вашето здраве Цитамини, може да преминете теста от 27 прости въпроса.

Преминете теста (ще се отвори нова страница)
Преминете тест
 

Овариамин - биорегулатор на яйчниците

Още изгледи

Овариамин - биорегулатор на яйчниците - при безплодие при жената

Дайте първото мнение за този продукт

Product Code: Овариамин - биорегулатор на яйчниците

Препоръчва се за подобряване на функцията на яйчниците, безплодие, както и за намаляване на негативните прояви на менопаузата.


Продукт: 40 таблетки в опаковка

При поръчка на 3 продукта доставката е безплатна

При симптоми на менопауза в репродуктивната  система на жената започват да преобладават инволюционни процеси, и още по-силно отколкото в период на менопауза, тъй като протичат на фона на резкия спад на производството на естрадиол. Във всички органи на репродуктивната система протичат атрофични промени: намалено тегло на матката, нейните мускулни елементи се заменят със съединителна тъкан, изтънява се влагалищния епител, яйчниците постепенно се свиват поради развитието на съединителната тъкан. Също така, много важно, едновременно настъпват атрофични промени в тъканите на пикочния мехур, уретрата, и мускулите на тазовото дъно. Тези процеси са причина за възникналите нарушения на функциите на отделителната система, уринарна инконтиненция и пролапс на вагиналните стени. Намаленото съдържание на естроген не предизвикат ответна реакция в ендометриума,при което лигавицата на матката атрофира. На фона на падането на функционалната активност на яичниците започва да се развива метаболитни (високи нива на холестерол), вегетативни, сърдечно-съдови и психо-емоционални разстройства, както и сърдечно-съдови заболявания и остеопороза. За корекция на патологичните изменения, развиващи се при функционална и органична паталогия на яйчниците, е разработен "Овариамин".

  • Той има избирателно действие върху клетките на яйчниците и помага да се нормализира и да се подобри тяхната хормонална и гаметообразуваща функция.
  • Положително влияе върху процесите на образуване и съзряването на фоликулите и възстановяване на репродуктивните функции на организма при различни заболявания и безплодие при жената.
  • Намалява негативните симптоми на менопаузата при жените, в резултат на подобряването на общото състояние, съня, настроението, апетита и работоспособноста.
  • Положително влияе на възтановяването на функциите на яйчниците.

Дозиране: 1-3 таблетки 2-3 пъти на ден,10-15 минути преди хранене, запива се с вода, да не се дъвче.

Курс: 10-14 дни. Втори курс от 3-6 месеца.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към някой от компонентите, бременност, кърмене.

Компонентите на "Oвариамин" са получени от яйчниците на едър рогат добитък и представляват комплекс от белтъчини и нуклеопротеиди, които действат избирателно върху клетките на яйчниците на жените, което помага за нормализиране на хормоналната и гаметообразуващата функция.

Клиничните изследвания на влиянието на "Oвариамин" са проведени върху 180 жени с климактеричен синдром на различна етиология (инволюционна, следоперативна), както и със синдром на изтощени яйчници.

Ефективността от приемането на "Oвариамин" се е оценявала по динамиката на оплакванията, от лабораторни, функционални и инструментални изследвания.

В резултат серията от клинични изследвания са показали, че приемането на «Овариамин» при пациентките с различни прояви на климактеричен синдром, значително се е подобрило цялостното им състояние, което се изразява в подобряване на съня, настроението и апетита, повишение на работоспособноста. На фона на курса от приема на "Oвариамин" са настъпили намаляване на броя на "горещите вълни" и намаляване на тяхната интензивност.

При лабораторно изследване на невроендокринната системата,достоверно е забелязано значително намаляване на нивото на на фоликуло-стимулиращи хормон (FSH) и тенденция за намаляване на адренокортикотропен (ACTH) и тириотропния (TSH) хормони. Идентифицирани са промени в хормоналния статус на пациентките при прием на "Oвариамин" корелира се положителната клинична картина, което показва увеличение на функционалната активност на жлезистата тъкан на яйчниците.

При жени със синдром на изтощени яйчници, приемането на "Oвариамин" в 58% от случаите е довело до нормализиране на менструалния цикъл, както и спомогнало за намаляване на астеновегетативните и астеноневротическите прояви на болестта.

Тези лабораторни тестове показали увеличение в размера на яйчниците и повишаване на тяхната стероидогенна функция, снижение на гонадотропната функция.

Анализа от резултатите от клиничните изпитвания води до заключение, че по време на приемане на "Oвариамин" е оказал нормализиращо действие на клетъчния метаболизъм на яйчниците, спомага за нормализиране, образуването и узряването на фоликулите и възстановяване на неврохормоналните механизми, регулиране на менструалната и репродуктивната функции.

"Oвариамин" се препоръчва за бързо възстановяване на функциите на яйчниците в различни форми на нарушения, включително и на негативните прояви на менопаузата при жените. Той се препоръчва също така, при възрастните жени, за да се поддържа функцията на яйчниците.

Показания:

Остри и хронични аднексити, нарушения в менструалния цикъл, симптоми на менопауза, функционална яйчникова недостатъчност; ановулаторен синдром, преди и след операционни периоди, гинекологични операции, както исоматовегетативно психо-емоционални прояви на климактеричен синдром, безплодие при жената, хиперандрогенизъм на яйчниците, естроген хормоно-заместителна терапия.

 

СертификатСертификат

Химически състав и хранителна стойност «Овариамина»
Хранителни вещества, % Витамини, мг/кг
Белтъчини 65,2
Мазнини 0,2
Въглехидрати 16,4
Пепел 8,1
Влага
10,1
Тиамин (B1) 1,33
Рибофлавин (В2) 1,5
Ниацин (РР) 0,25
Ретинол (А) 0,03
?-Токоферол (Е) 0,71
Енергиина стойност, ккал/100 г 28,2
Минерални вещества, мг/г Аминокиселини, нмол/мг
Алуминий 0,0069
Кобалт < 0,00034
Мед 0,0065
Желязо 0,28
Магнезий 2,0
Калций 0,43
Калий 0,82
Натрий 85,0
Манган 0,003
Молибден 0,00019
Фосфор 33,1
Сяра 210,0
Цинк 14,44
Олово 0
Кадмий 0
Аспарагинова киселина 339
Треонин 200
Серин 231
Глутаминова киселина 461
Пролин 275
Глицин 237
Аланин 298
Валин 225
Метионин 53
Изолевцин 119
Левцин 329
Тирозин 101
Фенилаланин 116
Хистидин 80
Лизин 299
Аргинин 170

Мнения на клиент

Напишете своето собствено мнение

Как ще гласувате за този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена