17 видов Цитамини
Какви Цитамини са необходими именно за Вас?

Тест по подбор на Цитамини

За да подберете лесно и правилно препоръчителните за Вашето здраве Цитамини, може да преминете теста от 27 прости въпроса.

Преминете теста (ще се отвори нова страница)
Преминете тест
 

Панкрамин - биорегулатор на панкреаса

Още изгледи

Панкрамин - биорегулатор на панкреаса - при заболявания на панкреаса

Дайте първото мнение за този продукт

Product Code: Панкрамин - биорегулатор на панкреаса

Подобрява работата на панкреаса, нормализира храносмилането и обмяната на веществата.


Продукт: 40 таблетки в опаковка

При поръчка на 3 продукта доставката е безплатна

Панкреасът като орган, има инкреторни и екскреторни функции, играе изключително важна роля за нормалното функциониране на организма. При заболявания на панкреаса с различна етиология, се развиват метаболически, стомашно-чревни, хормонални и други нарушения, водещи понякога до сериозни последици за здравето.

Диабетът има много форми и етиология, може да се разглежда като синдром, при който се явяват разстройства на метаболизма, глюкозата и увреждане на липидите, последващо нарастване на малки - (нефропатия, ретинопатия) и голями (атеросклероза), кръвоносните съдове, и също така патология на периферните нерви (вегетативна и соматична полиневропатия ). За коригиране и предотвратяване на патологични промени, произхождащи при различни заболявания на панкреаса, е разработен "Панкрамин".

  • Действа на панкреаса, помага за нормализиране на ензимната и хормоналната активност.
  • Подобрява работата на стомашно-чревния тракт и обмяната на веществата, благодарение нормализация на процесите на разделяне и усвояване в червата.
  • Препоръчва се за нормализиране работата на панкреаса при лечение на  панкреатит, диабет и непълноценно хранене, както и при пациенти в напреднала възраст, за да запази функциите на панкреаса.

Дозиране: 1-3 таблетки 2-3 пъти на ден, 10-15 минути преди хранене, запива се с вода, да не се дъвче.

Курс: 10-14 дни. Втори курс от 3-6 месеца.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към някой от компонентите, бременност, кърмене.

Компонентите на "Панкрамин", са получени от панкреаса на едрия рогат добитък, не съдържат инсулин, съдържат комплекс белтъчини и нуклеопротеиди, който действа селективно върху клетъчната структура на панкреаса, помага да се активира възстановителните процеси в жлезистата тъкан, нормализира нейните инкреторни и екскреторни функции.

Клинични изследвания на "Панкрамин" са проведени при 125 пациенти с хроничен панкреатит и латентен диабет тип 1.

Лечебно профилактическата ефективност на "Панкрамин", са оценявали по динамиката на субективни оплаквания, показатели на лабораторни кръвни тестове, функционални тестове и динамични тестове за глюкозен толеранс.

По време на приемането на "Панкрамин" при пациенти с хроничен панкреатит се повишавал апетита, намалявала е честотата на диспептичните нарушения, подобрило се е общото здравословно състояние. Наблюдавало се увеличение на активноста на панкреасните ферменти (трипсин и амилаза), което съответствало на положителната клинична динамика.

При пациенти с латентен диабет "Панкрамин" е бил използван под контрола на тест за глюкозен толеранс, при което е установено, че приемът на "Панкрамин" постепенно е намалявал нивата на кръвната захар с последващо нормализиране.

"Панкрамин" се препоръчва да се приема за ускоряване на възстановителните процеси и възстановяване на функциите на панкреаса при остри и хронични заболявания, лечение на панкреатит, при захарен диабет (неинсулинозависима форма), непълноценно хранене, нарушения в храносмилателната, липидната и въглехидратната обмяна. Той също така се препоръчва при възрастните хора, за да се поддържа функцията на панкреаса и нормализиране на стомашно-чревния тракт.

Клиничният опит показва, че най-ефективно е всеобхватното прилагане на "Панкрамин", "Вентрамин" и "Гепатамин" с различни заболявания на стомашно-чревния тракт, тъй като всички процеси в храносмилателната система са взаимно свързани.

Показания:

Неинсулино-зависим диабет, заболявания на панкреаса и на стомашно-чревния тракт, остър и хроничен панкреатит, преди и следоперативния период, по време на операция на стомашно-чревния тракт, панкреаса и дванадесетопръстника, рак, включително по време на лъчева и химиотерапия.

 

СертификатСертификат

Химически състав и хранителна стойност «Панкрамина»
Хранителни вещества, % Витамини, мг/кг
Белтъчини 72,9
Мазнини 0,4
Въглехидрати 1,5
Пепел 14,2
Влага
11,0
Тиамин (B1) 1,47
Рибофлавин (В2) 0,19
Ниацин (РР) 12,2
Ретинол (А) 0,02
?-Токоферол (Е) 0,18
Енергиина стойност, ккал/100 г 301,2
Минерални вещества, мг/г Аминокиселини, нмол/мг
Алуминий 0,013
Кобалт < 0,00034
Мед 0,0067
Желязо 0,52
Магнезий 3,3
Калций 0,27
Калий 2,2
Натрий 42,0
Манган 0,0012
Молибден 0,00025
Фосфор 17,0
Сяра 15,0
Цинк 1,55
Олово 0
Кадмий 0
Аспарагинова киселина 606
Треонин 271
Серин 348
Глутаминова киселина 728
Пролин 363
Глицин 566
Аланин 443
Валин 365
Метионин 85
Изолевцин 201
Левцин 453
Тирозин 150
Фенилаланин 194
Хистидин 138
Лизин 390
Аргинин 258

Мнения на клиент

Напишете своето собствено мнение

Как ще гласувате за този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена