17 видов Цитамини
Какви Цитамини са необходими именно за Вас?

Тест по подбор на Цитамини

За да подберете лесно и правилно препоръчителните за Вашето здраве Цитамини, може да преминете теста от 27 прости въпроса.

Преминете теста (ще се отвори нова страница)
Преминете тест
 

Тимусамин - биорегулатор на тимуса

Още изгледи

Tимусамин - биорегулатор на тимуса - за подсилване на имунната система

Дайте първото мнение за този продукт

Product Code: Тимусамин - биорегулатор на тимуса

Поддържа физиологичното активиране на имунитета, ускорява възстановяването на имунната система след излагането на организма на екстремни фактори.


Продукт: 40 таблетки в опаковка

При поръчка на 3 продукта доставката е безплатна

Tимуса се отнася до система от жлези с вътрешна секреция и влиза в структурата на имунната система, отговорен е за възстановяването на структурно- функционалните свойства на имунните клетки, както и корекция на имунните дисфункции чрез Т-и В-лимфоцити. Хормоните на Тимуса влияят на Т-лимфоцитите, преминали диференциация, спомагат за пълното съзряване на Т-клетките, засилват миграцията на костно- мозъчните предшественници на имунитета в жлезата. Освен това хормоните на тимуса, участват в регулацията на хипоталамо-хипофизарно-гонадната система, оказваща непосредственно действие на съответстващите жлези с вътрешна секреция. Нормалното функциониране на тимуса осигурява висока анти-стрес защита, противо-инфекциозния и противо-туморния имунитет, нормализира автоимунните процеси. За подсилването на имунната система и предотвратяване на нарушения в хормоногенезата, срещащи се при различни заболявания, е разработен "Тимусамин".

  • Активира синтеза на специфичните протеини в клетките на тимуса, като по този начин възстановява функционалната активност на тимуса, което предотвратява отслабването на имунната система.
  • Ускорява възстановяването на имунната система след инфекциозни заболявания, след химиотерапия, след  лъчетерапия, ефекти върху екстремните фактори (включително йонизираща и микровълнова радиация).
  • Препоръчва се да се приема есено-зимния и пролетния сезон, за физиологично активиране и за укрепване на имунната система, както и  за предотвратяване на настинки и вирусни заболявания.

Дозиране: 1-3 таблетки 2-3 пъти на ден, 10-15 минути преди хранене, запива се с вода, да не се дъвче.

Курс: 10-14 дни. Втори курс от 3-6 месеца.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към някой от компонентите, бременност, кърмене.

Компонентите на "Tимусамин" са получени от тимусната жлеза на едър рогат добитък и представляват комплекс от белтъчини и нуклеопротеиди, които имат избирателно действие на клетките на имунната система, спомагат за бързото функционално възстановяване на самата жлеза, така и на имунната система на организма като цяло.

Клиничните изследвания на "Тимусамин" са били проведени върху 124 пациенти, подложени на продължително излагане на ниски дози йонизиращи лъчения (включително онкоболни пациенти след лъчева и химиотерапия) и пациенти с травми и следоперативни гнойно-септични усложнения.

Оценката на ефективността на използването на "Tимусамин"е направена на базата на динамиката на субективни оплаквания и обективни показатели на лабораторни и инструментални изследвания и специализирани имунологични тестове (брой на T-и B-лимфоцити, съдържанието на имуноглобулини, функционалната активност на Т-лимфоцитите, изследвания на дейноста на тъканните ензими).

По време на клиничните изследвания на "Tимусамин" е установено, че неговото приемане спомага за значителното подобрение на общото състояние и преди всичко, да се намали тежестта на астеничния синдром, характерно за вторичния имунодефицит. При пациенти с гнойно-възпалителни усложнения след операцията значително се е увеличила дейността на тъканните ензими, което показва засилване на метаболизма на тъканите. Засилване на метаболизма на тъканите при пациенти приемащи "Tимусамин" спомага за интензивно почистване на раната от некротични тъкани и ускорена епитализация на раната, която намалява времето на лечение на тази категория пациенти. При пациенти след лъчева и химиотерапия по време на приема на "Tимусамин" е отбелязано ускорено нормализиране на имунните параметри от периферната кръв, подобряване на цялостното здраве и намаляване на честотата на инфекциозните усложнения.

"Tимусамин" се препоръчва за бързото възстановяване и за подсилване на имунната система, след инфекциозни заболявания, след химиотерапия и след лъчетерапия, въздействие на различните екстремни фактори върху организма (включително йонизираща и микровълнова радиация). "Tимусамин" се препоръчва за по-възрастните и старите хора да се поддържа силна имунната система, особено в сезона на есента и пролетта. Той е подходящ за всички категории от населението, за системно приемане на "Tимусамин" през есента и зимата (октомври-ноември) и през пролетта (февруари-март), с цел предотвратяване на настинки, вирусни заболявания и за укрепване на имунната система.

"Tимусамин" е показан за всички хора от всички възрастови групи в периода на неблагоприятни климатични условия, като средство за предотвратяване на инфекциозни заболявания. Като основно средство "Tимусамин" се препоръчва за лечение на всякакво заболяване, придружено от имуненодефицит. Указания метод на приемане на "Tимусамин" в комбинация с лечението на основното заболяване значително увеличава неговата ефективност, и спомага за по-благоприятно протичане на хода на заболяването.

Показания:

Остри и хронични възпалителни заболявания с различна етиология, преди и след оперативни периоди, при различни хирургически процедури, генерализирани инфекции, системни заболявания на съединителната тъкан, автоимунни заболявания с различна етиология, състояния след екстремни натоварвания и стрес.

 

СертификатСертификат

Химически състав и хранителна стойност «Тимусамин»
Хранителни вещества, % Витамини, мг/кг
Белтъчини 76,2
Мазнини 2,0
Въглехидрати 0,3
Пепел 9,9
Влага 11,6
Тиамин (B1) 3,37
Рибофлавин (В2) 4,35
Ниацин (РР) 2,7
Ретинол (А) 0,02
?-Токоферол (Е) 0,06
Енергиина стойност, ккал/100 г 324,0
Минерални вещества, мг/г Аминокиселини, нмол/мг
Алуминий 0,074
Кобалт < 0,00034
Мед 0,0045
Желязо 0,24
Магнезий 1,1
Калций 0,13
Калий 2,2
Натрий 32,0
Манган 0,0035
Молибден 0,00021
Фосфор 12,0
Сяра 9,2
Цинк 0,82
Олово 0
Кадмий 0
Аспарагинова киселина 400
Треонин 235
Серин 256
Глутаминова киселина 634
Пролин 323
Глицин 538
Аланин 487
Валин 270
Метионин 88
Изолевцин 184
Левцин 392
Тирозин 121
Фенилаланин 155
Хистидин 93
Лизин 428
Аргинин 294

Мнения на клиент

Напишете своето собствено мнение

Как ще гласувате за този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена